İSTANBUL (AA) - TürkTraktör'ün Satın Almadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı pozisyonuna Erenler Fabrika Direktörü olarak çalışmakta olan Onur Vural getirildi.

Firma tarafındandan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, iş yaşamına 1996 senesinde Ford Otomotiv Sanayi AŞ'de adım atan Onur Vural, 2009 senesine kadar Ford Otosan Eskişehir Fabrikası'nda Ürün ve Proses Geliştirme Ekip Lideri, Kalite Müdürü, Ford Üretim Sistemi Müdürü görevlerinde  çalıştı.

Vural, 2009-2014'te Kocaeli lokasyonunda sırasıyla Ürün Geliştirme ve Gölcük ve Yeniköy Fabrikaları Kalite Müdürü olarak çalıştı.

Vural, TürkTraktör ailesine 2014 senesinde Erenler Fabrikası'nın kuruluşu aşamasında katıldı. Fabrika kurulumu çalışmalarında  bulunan Vural, 2014-2016' yılları arasında Fabrika Müdürü olarak görev yaptı.

2017 senesinde Fabrika Direktörlüğü görevine getirilen Vural, bu görevini, fabrikanın teknik ve yönetsel alanlarda değerlendirildiği World Class Manufacturing (Dünya Klasında Üretim) çalışmalarında rekor sürede "gümüş seviyeye" ulaştığı 2019 yılınının sonuna değin devam ettirdi.

Ocak 2020 itibarıyla çalışmalarını TürkTraktör Satın Almadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak sürdürecek olan olan Onur Vural, yeni görevini, 35 senelik iş deneyiminden sonra 2019 sonu itibarıyla emekliye ayrılan Sedat Tezerişener'den devraldı.

ODTÜ Makina Mühendisliği bölümünü bitirenn Vural, yeni atamasıyla birlikte TürkTraktör'ün tüm satın alma süreçlerinin yönetilmesinden ve geliştirme çalışmalarından sorumlu kişi olacak.