Turck RFID Sistemi Çinli bir karpit üretim tesisinde taşıma arabalarının sıcak ve tozlu ortamda doğru pozisyonlanmalarını sağlıyor.

Çin’de bir üretim tesisinde taşıma arabalarının doğru pozisyonlanması daha önceleri tekerleğin üstüne yerleştirlen bir enkoder sayesinde yapılabiliyordu. Fakat bu bilgi kaygan zemin yada çarpmalar nedeniyle yüksek seviyede yanlışlıklar içeriyordu ve buda manuel pozisyonlamaya mecbur bir durum oluşturuyordu.  Şimdi üreticiler taşıyıcı üzerindeki RFID etiketler ve raylar üzerindeki okuma yazma kafaları yardımıyla pozisyonu doğru ölçebiliyorlar. Aynı zamanda bu durum taşıma arabalarının yükleme kapısı önünde doğru pozisyonlanmasını da sağlıyor. Ne IP67 RFID okuma yazma kafaları ne de sağlam yapıdaki etiketler toz yada üretim sürecindeki sıcaklıktan etkilenmiyorlar. Bugün işçiler daha güvenli bir ortamda çalışırken ,fabrika daha fazla enerji verimliliğiyle üretime devam ediyor.

Karpit üretiminde üreticilerin en fazla ihtiyaç duyduğu önemli materyaller kok ve kireçtir. Kok ve kireç  ark fırınlarında yüksek sıcaklıklarda karpit ve karbonmonoksite dönüştürülürler.Karbit üretimi döngüsel bir süreçtir. Yanık karbitler fırından çıkarıldıktan sonra yeniden ısıtılır ve kireç ve kokla beslenir. Sonra sıcaklık reaksiyon seviyesine kadar tekrar yükseltilir ve muhafaza edilir.Reaksiyon sırasında kok içindeki karbon ve ham kireç içindeki kalsiyum kimyasal tepkimeye girer ve karbit oluşur. 

Haberin Tamamı ST Ağır Sanayi Çözümleri Dergisi'nin Nisan 2018 Sayısında