Çin Ulusal İstatistik Bürosu tarafından açıklanmış olan verilere göre, Ağustos ayında büyük ölçekli sanayi işletmelerinin kâr hacmi geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 19,1 oranında artışla toplam 612,81 milyar yuana (89,83 milyar ABD Doları) ulaştı.

Mayıs ayında bu işletmelerin büyüme hızının negatiften pozitife dönmesinden sonra, istikrarlı büyüme eğilimine devam ediyor.

İstatistikler, hammadde imalat sanayi kârının yüzde 32,5 artarak artış hızının Temmuz ayına oranla 17,8 puan arttığını gösteriyor. Ekipman imalat sanayinin kârı bir önceki yıla göre yüzde 23,1 artarak tüm büyük ölçekli sanayi işletmelerinin kârını 8,1 puan artırdı.

Ocak ayından Ağustos ayına kadar, ülke çapındaki büyük ölçekli sanayi işletmelerinin toplam kâr hacmi bir öncek iseneye nazaran yüzde 4,4 oranında azaldı, düşüş oranı Ocak-Temmuz dönemine oranla 3,7 puan daraldı.

Ulusal İstatistik Bürosu Sanayi Departmanı'nda kıdemli bir istatistikçi olan Zhu Hong ise, Ocak-Ağustos ayları arasında sanayi işletmelerinin ciroları ve kârlarındaki büyüme oranının henüz olumluya dönmediği görüşünü savunuyor.

Zhu Hong, aynı zamanda, iç ve dış ortamın karmaşık ve değişken olmasından ötürü, işletmelerin kârlarının sürekli ve istikrarlı büyümesi için hala belli baskılarla karşılaşıldığına dikkat çekti.

Zhu Hong'ın görüşüne göre, iç talebin potansiyelinden daha fazla yararlanmak, piyasa oyuncularının canlılığını artırmak ve endüstriyel ekonomik kalkınmanın kalitesinin istikrarlı bir şekilde iyileştirilmesini teşvik etmek lazım.