Sıcak havaların kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladığı bu günlerde yüksek oranda soğutucu ve klima kullanımı zaman zaman elektrik kesintilerine yol açıyor. Kesintisiz enerjinin garantisi olan jeneratörler aşırı yüklenme sonucu yaşanan elektrik kesintilerinde can simidi görevi görüyor. Ancak yedek enerji kaynağı olarak alınıp bir köşede unutulan ve bakımı düzenli yapılmayan jeneratörler ihtiyaç anında çalışmama riski taşıyor. Teksan Jeneratör Satış Sonrası Hizmetlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Elif Ata Erduran, kesintisiz elektrik için jeneratörlerin periyodik bakımının mutlaka yaptırılması gerektiğine dikkat çekiyor.

Yaşadığımız dijital çağda hayatın normal akışında ilerleyebilmesi için elektrik kesintilerine yer yok. Ancak aşırı yüklenme, arıza ve bakım gibi sebeplerle zaman zaman elektrik kesintileri ile karşı karşıya kalıyoruz. Bu kesintilerden olumsuz etkilenmemenin yolu ise jeneratör kullanmak. İhtiyaç duyulan anlarda jeneratörlerin sorunsuz bir şekilde devreye girmesi için ise periyodik bakım yaptırmak şart. 

Düzenli bakımı yapılan jeneratörlerin hızlıca devreye girerek elektrik kesintilerinden olumsuz etkilenmeyi önlediğini belirten Teksan Jeneratör Satış Sonrası Hizmetlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Elif Ata Erduran şunları söyledi: “Konutların yanı sıra hastane gibi hayati öneme sahip yerlere, sanayi ve ulaşım gibi kritik sektörlere kesintisiz enerji sağlayan jeneratörler elektrik kesintilerinde devreye girerek büyük avantajlar sağlıyor. Her gün kullanılmadığı için bakımı ihmal edilen jeneratörler ihtiyaç anında sorun çıkarabiliyor. Oysa periyodik bakımı yapılan jeneratörler istenildiği anda hızlıca devreye girerek kesintilerden olumsuz etkilenmeyi engelliyor. Jeneratör satın alırken güvenilir ve satış sonrası hizmetlerde de kendini ispatlamış bir marka seçmek gerekiyor. Ucuz diye tercih edilen  ve işinin ehli olmayan markaların jeneratörlerinde yaşanan sorunlar satış sonrası hizmetlerle ilgili muhatap bulunmadığı için çözülemiyor.”   

Jeneratörlerin periyodik bakımlarının mutlaka uzman ekiplerce yapılması gerektiğini belirten Elif Ata Erduran; “Türkiye’nin yanı sıra ürünlerimizi 128 ülkeye ihraç ediyor ve yurtdışındaki müşterilerimize de satış sonrası hizmet veriyoruz. Deneyimli ekibimizle yılda 50 bine yakın noktaya servis veriyoruz. Bugüne kadar müşterilerimizden aldığımız geri bildirimler gösteriyor ki jeneratörlerde en sık karşılaşılan arızalar bakımların düzenli olarak yapılmamasından kaynaklanıyor. Teksan Jeneratör olarak, ürünlerimizin bakım ve kontrollerini gerçekleştirmek üzere alanında uzman güçlü bir teknik ekibe sahibiz. Jeneratör bakımının mutlaka profesyoneller tarafından yapılması gerekiyor. Ürünlerimizi sadece bu konuda eğitim almış ve tecrübeli kişilere emanet edebileceğimizi unutmamalıyız. Servis hizmetimizin yanı sıra çağrı merkezimizle 7/24 müşterilerimizin sorunları ile ilgileniyoruz. Bölge Müdürlüklerimiz, bayilerimiz ve müşterilerimize yönelik  eğitimler de düzenliyoruz” dedi.

Her fırsatta periyodik bakımın öneminin altını çizdiklerini söyleyen Elif Ata Erduran; Periyodik bakımın önemine dikkat çekmek için ‘Çak bir 5’lik’ sloganıyla başlattığımız hizmet kapsamında sektördeki garanti süresini 5 yıla yükselttik. Yeni jeneratör alımlarında 5 yıllık bakım sözleşmesi imzalayan müşterilerimize 2 yıl yerine 5 yıl garanti veriyoruz. Ayrıca  bu uygulamadan yılsonuna kadar yararlanan herkese jeneratör çalışma ve performans verilerini anlık olarak takip etme olanağı sağlayan Uzaktan İzleme ve Kontrol Modülü ile Uzaktan İzleme Hizmetini de hediye ediyoruz” diyerek açıklamalarını bitirdi.