KOSGEB ve Ticaret Bakanlığı destekleriyle, madencilik sektörünü tek çatı altında buluşturacak Maden Türkiye 2021 Fuarı, 9-12 Aralık 2021 tarihleri arasında İstanbul'da Tüyap'ta düzenlenecek.

HER YIL ZİYARETÇİ VE KATILIMCI SAYISINI ARTIRIYOR

Bu yıla ihracat tarafında hızlı bir giriş yapan sektör, dış satımını yüzde 57,9 oranında artırmayı başardı. Sektörün tüm paydaşları için verimli iş bağlantıları kurmasını sağlayan fuar, ihracat rakamlarını daha da yukarılara taşıyacak.

Üreticileri, sektör temsilcilerini, STK'ları, ilgili bakanlık ve bağlı kurumları, akademiyi, sektörel basın ve ziyaretçileri bir araya getiren fuar, her yıl ziyaretçi ve katılımcı sayısını istikrarlı bir biçimde artırıyor. Geçtiğimiz yıl ABD, Almanya, Çin, Fransa, Japonya, İspanya, İtalya, İsviçre, Kanada, Rusya gibi 33 ülkeden 448 katılımcı şirket, 69 ülkeden 762 yabacı olmak üzere toplamda 11 bin 82 ziyaretçi ve alım heyetleri ağırlanmıştı.   

Yer üstü ve yer altı madenciliğin ihtiyaç duyduğu tüm makine ve ekipmanların, sarf malzemelerin, yardımcı malzemelerin ve hizmetlerin en yeni teknolojilerinin sergilendiği, tüm katılımcı ve ziyaretçilerinin memnun olduğu fuar, aynı yıl katılımcı sayısında yüzde 14, ziyaretçi sayısında yüzde 17 artış elde etti. Bu yılki fuarda da hem katılımcı hem de ziyaretçi sayılarında istikrarlı artışın sürmesi bekleniyor.

KOSGEB DESTEK VERECEK, ALIM HEYETLERİ İŞ BİRLİĞİ İÇİN GELECEK

KOSGEB, fuar katılımcıların başvuruları doğrultusunda, katılan işletmelere destek sağlayacak.

İHRACATIN METALİK YILDIZI ADÖKSAN CEO’SU AJDA ŞENER OLDU İHRACATIN METALİK YILDIZI ADÖKSAN CEO’SU AJDA ŞENER OLDU

Bu yıl da Ticaret Bakanlığı’nın Yurt Dışı Alım Heyeti Programı desteğini alan fuar, katılımcıları alım heyetleri ile bir araya getirerek sektörün gelişimi için elverişli bir ticaret platformu oluşturacak.

Katılımcıların, arama ve filtreleme yaparak uygun iş bağlantılarını bulabileceği, talep gönderip mesajlaşabileceği ve toplantı organize edebileceği Tüyap'ın geliştirdiği Business Connect Programı ile 6-8 Aralık 2021 tarihleri arasında görüşmelere başlayabilmelerine imkan veriliyor.

GÖRÜŞMELER, FUAR ÖNCESİNDE BAŞLIYOR

Böylece fuar öncesinden fuar esnasında yapılacak iş görüşmeleri için bir zemin hazırlanmış olacak. 13-17 Aralık tarihleri arasında eşleşen katılımcı ve ziyaretçiler, Business Connect Programı üzerinden online veya yüz yüze toplantı gerçekleştirebilecekler.

Öte yandan Tüyap, her fuarda olduğu gibi bu fuarda da pandemi tedbirlerini titizlikle uygulayacak. Türk Standartları Enstitüsü COVID-19 Güvenli Hizmet Belgesi’ni alan ilk fuar merkezi olarak aldığı tedbirlerle katılımcı ve ziyaretçilerine güvenli fuar ortamı yaratacak.

Maden Türkiye 2021, 12 Aralık Pazar günü saat 17.00’ye kadar ziyaret edilebilecek.