İSTANBUL (AA) -  TürkTraktör Genel Müdürü Aykut Özüner, "Ankara'daki fabrikamıza yaptığımız 20 milyon lira ek yatırımla kazıcı yükleyicilerde yerli üretime başlıyoruz. Böylelikle Türkiye'de iş makineleri alanında hem esnek üretim tekniklerini hem de otomatik yönlendirmeli araç sistemini kullanan ilk şirket olacağız." şeklinde konuştu.

Özüner, Koç Holding ve tarımsal ekipman üreticilerinden olan CNH Industrial'ın ortaklığıyla faaliyetlerini sürdüren TürkTraktör'ün, kazıcı yükleyici iş makinelerinin Türkiye'de üretilmesine ilişkinbasın mensuplarına açıklama yaptı.

TürkTraktör'ün Ankara'daki fabrikasında Case ve New Holland markalı iş makinelerini üreteceklerini vurgulayan Özüner, iş ortakları CNH Industrial'ın 2013 senesinden beri Türkiye distribütörlüğünü yürüttüklerini aktardı.

Özüner, TürkTraktör'ün 2014 yılından itibaren iş makinesi işine girdiğini anımsatarak "Sadece Case ve New Holland markalı iş makinelerini satmadık. Yaklaşık 6 yıldır ortağımızın 30 tona kadar olan iş makinelerini ithal ederek Türk insanıyla buluşturduk. 2014'ten beri iç piyasaya yaklaşık 1700 adet iş makinesi sattık. Yatırımını gerçekleştirdiğimiz Ankara'daki fabrikamızda, Türkiye pazarında fırsatını gördüğümüz kazıcı yükleyicilerin yerli üretimine başlıyoruz." şeklinde konuştu.

Koç Grubu'nun iş yapış sürecinde üretimin önemine dikkat çeken Özüner, ancak bu şekilde katma değer esaslı bir üretimin mümkün olabileceğini belirtti.