Yünel Elektromekanik, ürün gamında yer alan çözümleri ile farklı sektörlere hizmet vermeye devam ediyor. Çözüm sunduğu sektörlerden biri de hurda sektörü olan marka, ürün gamında yer alan hurda geri dönüşüm tesisi ile ağır sanayi sektörüne üstün teknoloji sunuyor. 
Firmanın müşterilerine sunduğu hurda geri dönüşüm tesisi, üstün manyetik devre tasarımına sahip. Bu tasarım özelliği ile her türlü ferro (demir) özlü metali yakalayarak üzerine alabilecek ve yakaladığı kütle hurda demirleri profil kanatları ile de arka tarafa atabilecek güce sahip. 
Farklı çap ve uzunlukta üretimi yapılabilen hurda geri dönüşüm tesisi, yüklemeye bağlı olarak 250 t/saat ve daha fazla kapasiteye kadar ayırım yapabiliyor. 

Motor-Redüktör grubu ve tahrik mekanizması zor şartlarda çalışabilecek yapıda tasarımlanıp, imal edilen tesis, aynı zamanda aşınmaya dayanıklı tambur gövdesi, devreleri darbelere karşı koruyor. 

Otomatik ve sürekli manyetik ayırım sağlayan hurda geri dönüşüm tesisi, çoklu kademeli eleme sistemi ile efektif bir ayırma sağlanıyor. 

Her uygulama şekline göre farklı mühendislik ve titreşim hesapları yapılarak yüksek performans sağlayan hurda geri dönüşüm tesisi, aşınmaya mukavim taban saçları sayesinde iri ve aşındırıcı yapıdaki ürünler de elekten geçirilerek avantaj sunuyor. 
Müşterinin uygulamasına göre farklı boyut ve şekillerde seçilen delikli elek sacları ile en verimli eleme gerçekleştiriliyor.