Yüksek yük taşıma kapasitesi, yüksek sıcaklıkta çalışabilme özelliği ve sızdırmazlık gibi beklentilerin olduğu sektörde güç aktarım ürünlerini seçerken dikkat edilmesi gereken kriterler bulunuyor.

1. İhtiyaca Uygun Ürün Seçimi

Demir çelik sektörü gibi aşınmanın fazla olduğu üretim hatlarında endüstriyel ürün satın alma kriterleri ürün dayanıklılığı, fiyat ve marka bilinirliği olarak öne çıkmaktadır. Farklı uygulama alanları için üretilen rulmanlar kafes yapıları, keçe kullanımı, kullanılan malzeme, iç dizayn gibi özellikler ile birbirinden ayrılmaktadırlar. Ağır şartlara uygun üretilmiş rulmanlar sürekli çalışma, yüksek sıcaklık ve ağır yüklere karşı aşınma direnci göstererek güvenilir çalışma sağlarlar.

2. Doğru Rulman Kullanımı

ürünlerinin ömrünü etkileyen olumsuzlukların büyük bir bölümü yanlış kullanım ve bakımlarının doğru yapılmamasından kaynaklanmaktadır. Güç aktarım ürünlerinin dayanıklılığını arttırarak ömrünü uzatmak özellikle demir çelik sektörü gibi aşınmanın fazla olduğu üretim hatları için daha da önemli hale gelmektedir. Doğru kullanım ve bakım uygulamaları için yapılması gereken, güç aktarım ürün kullanımı ve bakımı hakkında firmaların ilgili tüm teknik personelinin konu ile ilgili uygulamalı eğitimlerle bilgilendirilmesidir.

3. Tedarikçi Firma Seçimi

Tedarikçi firmanın finansal, lojistik yapısının güçlü olması ve sektör ihtiyaçlarına uygun ürün çeşitliliği, hizmet verdiği sanayi kuruluşlarının verimliliğini artıracak en önemli etkenlerden biridir.

Güçlü Altyapı ve Akademi Konsepti ile ENDAŞ

Güç aktarım 

ENDAŞ AKADEMİ 50 yılı aşkın bir süredir hem verdiği eğitimler ile hem de uygulamalı fabrika ziyaretleri ile firmaların teknik kadrolarını bilgilendirerek verimliliklerini arttırmayı sağlamaktadır. Rulman teknolojisindeki son gelişmeler, rulman tiplerinin tanıtımı, montaj demontaj yöntemleri, rulman yağlama teknikleri, rulman hasarlarını önleme yöntemleri, kayış saklama depolama yöntemleri ve zincir bakımı ana başlıklardan oluşan eğitimlerle güç aktarım ürün sorunlarına yanıt vermektedir.

Verimliliklerini arttırmak isteyen Türkiye’nin çeşitli illerindeki tüm demir çelik firmaları güç aktarım sistemlerinin kullanımı ve bakımı ile ilgili konularda ENDAŞ AKADEMİ Güç Aktarım’ın verdiği eğitimlerden yararlanabilir.

http://www.endas.com/Academy/Turkish