8 Aralık 2018’de İstanbul’da gerçekleştirilen Doğal Gaz Cihazları Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (DOSİDER) 25. Kuruluş Yılı Toplantısına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih DÖNMEZ, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikalar Kurulu Üyesi Doç. Dr. Hatice Karahan, GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan, İGDAŞ Genel Müdürü Ali İhsan Sılkım,  GAZMER Genel Müdürü Mustafa Ali Akman’a ek olarak üniversite, iş dünyası temsilcileri, sektörün sivil toplum kuruluşları ve basın mensupları geniş katılım sağladı.

Türk doğalgaz sektörünün rakamlarla masaya yatırıldığı toplantıda 2 milyondan fazla kombi, 22 milyon metreden fazla panel radyatör ve 5 milyon adet üzerinde doğal gaz sayaç ve ekipmanları üretimi sayesinde Avrupa’nın üretim merkezi konumuna ulaştığı ifade edildi.  Ülkemizdeki ısıtma sektörünün %95’ini temsil eden dernek üyelerinin; kombi, doğal gaz sayacı, panel radyatörü üretimine ek olarak doğal gazla çalışan hemen her tipte kazan, çok çeşitli amaçlara hizmet eden brülör ve farklı kategorilerde radyant ısıtma sisteminin üretim ve ithalatını gerçekleştirdiği belirtildi.

Aynı zamanda 2018 yılında, üretimi yapılan 1 milyon kombinin (üretimin %50’si) ve 10 milyon metre panel radyatörün (üretimin %45’i) ihraç edildiği hatırlatıldı.