KOCAELİ (AA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Avrupa'da tersanecilik sektöründe ülkemizin ilk sırada yer aldığına dikkat çekerek, dünyayla rekabet halinde olan bir gemi sanayisi ile  etkin bir denizcilik sektörüne sahip olmaktan dolayı gurur duyduklarını söyledi.

Kocaeli Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen Meclis Toplantısı'nda konuşan Bakan Turhan, "sanayinin ve ticaretin kalbi" ile "ülkenin üretim merkezi" olan Kocaeli'de bulunmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu belirtti.

Herkesin farkında olduğu üzere Türkiye'de, bölgede ve dünyada son derece önemli gelişmelerin yaşandığı bir dönemden geçildiğine  dikkat çeken Turhan, stratejistlerin, dünyanın, ikinci dünya savaşından beri en büyük krizini yaşadığına dikkat çekti.

Yalova'nun tersaneler bölgesine küçük bir ziyaret yaptıklarını anımsatan Turhan,  tersanecilerden aldıkları bilgiye göre şu anda Avrupa'da tersanecilik hizmetinde ilk sırada yer aldığımızı belirterek, dünyayla rekabet halinde bir gemi sanayisi ile etkin bir denizcilik sektörüne sahip olmaktan ötürü kıvanç duyduğunu aktardı.

Denizlerin anlam ve öneminin siyasi sınırların içinde kalmasından ibaret olmadığını söyleyen Turhan, buraların jeo ekonomik açıdan da büyük değer taşıdığını icraatlarıyla ortaya koyduklarını aktardı.