Her açıdan zor ve sancılı bir yıl olan 2020’nin son ST Depolama Çözümleri dergisi ile karşınızdayız. Yeni umutlar ve heyecanlarla başladığımız yıl, pandemi nedeniyle günlük hayatımızda olduğu gibi endüstride de birçok zorluğa ve akabinde farklı deneyim ve değişikliklere sahne oldu. 2021’de pek çok sektörde fabrikalar üretime ara vermek durumunda kaldı, stok yönetiminin yanı sıra hammaddeye erişim ve lojistikte sorunlar yaşandı. Bu süreçte şirketler, dijital dönüşüm başta olmak üzere, üretim sahalarında ve depolarında kilit önem taşıyan konulardaki yatırım planlarını öne çekmek mecburiyetinde kaldı. Gerçek zamanlı stok yönetimi, üretimin ve stokların görünürlüğünün sağlanarak optimize edilmesi, ikmal stratejilerinin ve emniyet stoklarının otomasyon ile belirlenmesi ile ilgili yatırım fırsatları değerlendirilmeye başlandı. Özetle, pandeminin başladığı (maalesef hala devam ettiği) 2020 yılı bize, dijital teknolojilere yatırımın artık seçenek olmaktan çıktığını deneyimleyerek gösterdi.

***

Yılın son sayısında kapak konumuz, “Plastik Sanayi Depoları”. GF Hakan Plastik Türkiye ve Ortadoğu Bölge Başkanı Batuhan Besler, GF Hakan Plastik
olarak Ankara’da hizmete aldıkları Dağıtım Merkezi ile malzeme tedarikini hızlandırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Hiç stoksuz sevk edebilmenin ve planlamanın altını çizen Besler’in, “Verdiğimiz hizmet seviyesini daha az stok tutarak karşılayabilmeyi hedefliyoruz. Lojistikte en önemli hedeflerden birisi minimum sipariş miktarıdır” cümleleri önemli.

“Depo Ürün ve Sistemleri” sayfalarımızda ise; Palet, Endüstri 4.0, Tahrik Sistemleri, Konveyör ve Sorter Sistemleri, Giyilebilir Teknolojiler, Forklift konularını ele aldık.

2021’in pandemiden kurtulduğumuz, sağlıklı ve huzur dolu bir yıl olmasını dilerim.